Banan

Banan för Katrineholm swimrun visar upp några av våra bästa platser i och kring Djulöområdet. Banan är en fullt uppnåelig utmaning för en vardagsmotionär, samtidigt som det är en tuffare sprintbana för en erfaren swimrunner.

 

Start och mål sker vid Stora Djulö Herrgård och fortsätter genom trollsk skog på stigar, spångar, i obanad terräng och mindre vägar. Efter en inledande löpning på ca 1km hoppar deltagarna i vattnet nedanför campingen för att simma över till ruinen vid Trolleträsk. Fortsätter därifrån genom skogen upp till ett hygge som leder fram till en mindre grusväg och vidare till Djulö Kvarn. Härifrån fortsätter loppet i vattnet till Duveholms herrgård. Nästa löpning går på stigar och spångar runt svartbäcken och Backa hage, för att sedan återigen komma till herrgården och den tredje simsträckan. Efter avverkad simning beger vi oss återigen in i skogen och löpning på en smal stig med lövklätt tak. Efter ett tredje besök på herrgården simmar vi tillbaka till Djulö kvarn för att ge oss ut på ett lite längre löp. Loppet avslutas sedan vid djulöbadet och det vi kallar “arenasimmet”, denna simning sker längs med stranden för att sedan avslutas med en kort löpning in i mål.

 

Totalt är banan ca 11km lång varav ca 1,2km består av simning och fördelas på 7st löp- och 5st simsträckor. Banan är snitslad och på ställen där stigar delar sig eller där biltrafik kan förekomma finns funktionärer utplacerade. Det finns även funktionärer vid upp och nedgång till simningar, samt i båtar.

 

Vid Djulö kvarn finns en vätskestation som de tävlande kommer passera två gånger. Lämpliga platser för åskådare och hejarklack är; Trolleträsk, Djulö kvarn, Backa hage och Djulöbadet.